Dansk samarbejde billetsalg
1. marts 2022
En del af tilskuerne er kommet ind med en billet købt gennem et nyt dansk samarbejde, hvor Venue Manager er ansvarlig for billetsalg.
250.000 tilskuere ser på. Ryttere fra 43 lande deltager. Det er folkemængden når der afvikles ridestævner 12 uger i træk på Palm Beach International Equestrian Center i Florida, USA.
Venue Manager har stået for billetsalg til dele af den enorme ridesportsarena efter aftale med den nye ejer, Global Equestrian Group, der har hovedsæde nord for Aalborg og ud over Palm Beach-centeret, også ejer Helgstrand Dressage og Beerbaum Stables i Riesenbeck i Tyskland.
Head of Digital i Global Equestrian Group, Peter Munk, var på udkig efter smartere løsninger. Så de selv kan håndtere billetsalg og meget andet, på koncernens ridesportsarenaer. Han valgte at prøve Venue Manager af. I fællesskab kastede de sig over at teste i USA til verdens største ridesportsstævne, Winter Equestrian Festival, der løber fra tidligt i januar til først i april.
“Vi tester Venue Managers løsninger med online billetsalg på en del af arenaen, hvor billetterne tidligere ikke blev solgt online”, fortæller Peter Munk.
Ejerne selv får kontrol over salget, som alternativ til at sælge gennem billetplatform-selskaber. Udover det, er det samtidig et led i rejsen mod en mere omfattende digitalisering. Eventuelt så der for eksempel også kan sælges parkeringsbilletter og mad. Begge dele sælges nu manuelt på parkeringspladsen og i madboder. Det kan gøres smartere.
“Vi vil kunne bestemme prisen, kunne samle data ind, se hvem der køber hvad og kunne styre lageret og have styr på, hvilke billetter der er solgt”, siger Peter Munk.
Fleksibilitet i løsning
Det er vigtigt, at det er fleksible løsninger. En del af gæsterne i Florida er kendte og velhavende mennesker, og nogle er vant til at kunne ringe ind og bestille telefonisk. Den service skal også kunne håndteres.
Business Director i Venue Manager, Peter Richardt, er glad for samarbejdet og ser et perspektiv i, at det kan udvides til hele arenaen og de lignende faciliteter i Danmark og Tyskland. Ridesportsstævnet er specielt fordi pladserne sælges på forskellige måder. De pladser Venue Manager står for i testperioden er borde med plads til fire, seks eller otte personer og tilhørende menu. Det ligner andre opgaver, som selskabet har løst for eksempel for oktober-festivaler i Danmark.
Peter Richardt ser samtidig frem til at koble endnu flere ting på, f.eks. salg af enkeltpladser, mad som tillæg og parkering, og udfolde hele bruge af data.
Peter Munk siger, at de kigger på at kunne gøre det samme de andre steder, hos Helgstrand og i Riesenbeck. Selskabet er i fuld gang med at indsamle erfaringer og kan se der er forskelle. For eksempel bestiller mange danskere billet online, men printer den. Armerikanerne er modsat vant til at lægge deres billet i telefonens wallet.
“Fordelene ved at kunne samle data er også brugervendte. For eksempel kan vi følge folk og se om de køber igen og så varsle dem, hvis der er ved at blive udsolgt på en arena, de ofte køber til”, siger Peter Munk.
For Venue Manager er der noget særligt at være kommet ind på det amerikanske marked og kunne håndtere amerikanske betalingsløsninger. Det er også ganske særligt, at det er ved verdens største event af sin art og, at det tilmed bygger på et samarbejde med et succesfuldt dansk firma, Global Equestrian Group, der er udsprunget af Helgstrand Dressage.